2011. szeptember 18., vasárnap

A hieroglif írás az ókori Egyiptomban - Jelenlegi ára: 4 060 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! A hieroglif írás az ókori EgyiptombanA könyv listaára: 4951 Ft. Leírás:
Aki érdeklődik az ókori Egyiptom kultúrája iránt, annak nem lehet ismeretlen a rosette-i kő és Champollion neve, ám az emberiség alighanem leglátványosabb írástípusának, a hieroglif jegyeknek a világa még számos érdekességet tartogat a tudomány és az érdeklődő olvasó számára. A színes képekkel és grafikákkal illusztrált kötet szerzője a téma elismert szakértőjeként vezeti be olvasóit a Nílus-völgyi civilizáció írásainak rejtelmeibe. Ismertetését az I. dinasztia előtti korszakok földrajzi és történelmi viszonyainak áttekintésével indítja, ugyanis a legkorábbi feliratos (rajzos) emlékek a Kr. e. 3231. századra datálhatók. Olvashatunk a legelső összefüggő szövegemlékekről, megtudhatjuk, hogyan jegyezték le az egyiptomiak a neveket és a címeket, milyen lehetett és mennyire változott meg a kopt korszakig a fáraók nyelve. Válogatást találhatunk a különféle műfajú írásos emlékekből az istenekhez szóló feliratoktól a halotti szövegeken, történelmi krónikákon, hivatali dokumentációkon és bölcseleteken át a mágikus és orvosi szövegekig. Megismerhetjük a hieroglif írás eredetére vonatkozó elméleteket, majd az írás fejlődésének korszakait egészen a Kr. u. 45. századig, amikorra az utolsó ma ismert hieroglif és démotikus szövegek datálhatók. Az ősi írás utolsó ismerőinek halálát követően mintegy tizennégy évszázadnak kellett eltelni, hogy a tudomány megfejtse a titokzatos jelek titkát. Dodson részletesen bemutatja e több évszázadon át tartó és teljesen még ma sem lezárult kutatómunka minden jelentősebb állomását és tudósát. A kötetet dinasztikus táblázat (melyben az uralkodók nevei hieroglif írással is fel vannak tüntetve), a világ legnagyobb egyiptomi gyűjteményeinek jegyzéke, kislexikon, rövidítés-, irodalom- és weboldal-jegyzék, illetve név- és tárgymutató zárja. ISBN: 963-9464-72-4A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 10. 00 és 17. 00 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. A szállítási költség Magyarországon előre utalással 795 Ft., utánvéttel 995 Ft., de 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 4 060 Ft

Az aukció vége: 2011-09-19 22:25
. A hieroglif írás az ókori Egyiptomban - Jelenlegi ára: 4 060 Ft